چهار خوراکی که مخفیانه کلسترول شما را افزایش میدهد
اگر پزشک به شما گفته که کلسترول بالایی دارید یا میدانید که احتمالا در آینده مستعد ابتلا به کلسترول بالا هستید دانستن اینکه چگونه سطح کلسترول بدن خود را به بهترین نحو کنترل کنید ممکن است گاهی سخت به نظر برسد. با این وجود، مدیریت سطح کلسترول شما امری حیاتی است، زیرا داشتن کلسترول بالا در طول زمان ممکن است منجر به سایر عوارض سلامتی شود.
به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از فرارو، کلسترول یک ماده طبیعی و ضروری در بدن است که برای ساخت سلولها و هورمونهای منظم و سایر وظایف مورد استفاده قرار میگیرد. با این وجود، گردش بیش از حد کلسترول در بدن میتواند خطرناک باشد و فرد را در معرض خطر بیماری قلبی و سکته قرار دهد. بنابراین، چه چیزی باعث کلسترول بالا میشود؟ متاسفانه عوامل غیر قابل اجتناب خاصی مانند ژنتیک و سن میتوانند در این امر نقش داشته باشند. با این وجود، پژوهشها نشان میدهند که سبک زندگی میتواند به طور قابل توجهی بر سطح کلسترول شما نیز تاثیر بگذارد.
۲-محصولات از پیش پخته و بستهبندی شده
محصولات پخته شده به ویژه آن دسته از محصولاتی که از پیش بستهبندی و فرآوری شدهاند اغلب حاوی مواد زیادی هستند که در طول زمان سطح کلسترول شما را افزایش میدهند. این مواد غذایی عامل افزایش کلسترول به طور عمده به دلیل محتوای چربی و کربوهیدرات تصفیه شده خود خطرناک هستند.
نوع کربوهیدراتهای مورد استفاده میتواند تری گلیسیرید را در خون افزایش دهد و باعث التهاب در بدن شود که در نهایت افراد را در معرض خطر آسیب شریانها قرار میدهد و احتمال تجمع کلسترول را افزایش میدهد. هم چنین، روغنهای پخت و پز استفاده شده در تهیه این مواد غذایی مانند کره یا شیرین کنندهها نیز میتوانند سطح کلسترول خون را افزایش دهند. توجه به این ترکیب از کربوهیدراتهای تصفیه شده و چربیهای ناسالم کلیدی است. یکی از بزرگترین عوامل در سطح کلسترول خون شما کلسترول واقعی موجود در غذای شما نیست بلکه از ترکیبی از چربیها و کربوهیدراتهای ناسالم ناشی میشود.
۳-گوشت قرمز فرآوری شده
گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و بیکن به دلیل داشتن چربی اشباع شده و سدیم بسیار بالاتر از سایر انواع گوشتهای دیگر شناخته شدهاند و به طور خاص باعث افزایش قابل توجه سطح کلسترول میشود.
براساس نتیجه مطالعهای که در نشریه Nutrition، Metabolism & Cardiovascular Diseases منتشر شده مصرف منظم گوشت فرآوری شده با خطر بیشتری برای افزایش سطح کلسترول وتریگلیسیرید مرتبط است. به طور کلی، نتایج پژوهشها از لحاظ تاریخی نشان داده که مصرف مداوم گوشتهای فرآوری شده فراتر از افزایش سطح کلسترول میتواند بر سلامت قلب شما تاثیر منفی بگذارد. برای مثال، گزارشی منتشر در سال ۲۰۲۱ میلادی در نشریه Critical Reviews در Food Science & Nutrition نشان داد که مصرف روزانه گوشت فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است.
۴- مشروبات الکلی
نوشیدن الکل با افزایش بالقوه سطح کلسترول مرتبط است. به طور کلی، مصرف الکل یکی از عوامل اصلی تشدید کننده خطر برای سلامت قلبی عروقی است از جمله کلسترول بالا، فشار خون بالا و بیماری قلبی.
منبع:یاهونیوز